Luxe kaasplank van de exclusieve houtsoorten esdoorn, tijgerhout, ipé en curupay

€40,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 5-10 dagen

 

Luxe kaas/broodplank van exclusieve hardhout soorten

Onze brood- en kaasplanken worden gemaakt van wat houtbewerkers langshout noemen. Langshout betekent dat de nerf van het hout in de richting van de broodplank liggen. Hierdoor is de tekening van het hout veel beter zichtbaar. Zeker bij houtsoorten als ipé en tijgerhout en curupay is juist de tekening op het dosse vlak het mooiste deel van het hout. Langshout is voor echte snijplanken en hakblokken een minder geschikte productie techniek. De intensieteit van snijden is daar te hoog voor. Brood- en kaasplanken worden over het algemeen veel minder belast. Door gebruik te maken van zeer harde houtsoorten zijn deze broodplanken toch zeer duurzaam.

 

Modern en eigentijds ontwerp

Onze brood en kaasplanken hebben een modern een eigentijds ontwerp. Wij proberen de vorm zo simpel mogelijk te houden, zodat de schoonheid van het hout optimaal tot zijn recht komt. Geschaafd en geschuurd hout zijn ware kunstwerkjes van de natuur. Kenmerkend voor onze kaas- en broodplanken is het gebruik van contrasterende kleuren. Uiteraard maken wij geen gebruik van kleurstoffen, alle getoonde houtsoorten hebben hun natuurlijke kleur en tekening. Ze worden behandeld met volledig kleurloze olie. Esdoorn is door zijn blanke kleur perfect om als contrast te dienen met de levendige tropische hardhoutsoorten.

 

Ideaal als cadeau of relatiegeschenk

De waardering voor mooie houtsoorten is de laatste deccennia weer helemaal teruggekomen. Steeds vaker worden natuurlijke materialen gebruikt in ons dagelijks leven in de plaats van kunststof en metalen. Hout is een prachtig levendig materiaal. Onze kaas- en broodplanken worden vaak als cadeau of relatiegeschenk gebruikt. Ten behoeve van relatiegeschenken kunnen wij het logo van uw bedrijf met laser aanbrengen. Een mooie kaas- of broodplank wordt vaak zeer goed ontvangen en is een zeer geschikt alternatief voor alweer een kistje wijn of alweer een (management) boek. Elders in onze webwinkel vindt u een overzicht van houtsoorten die wij gebruiken. Indien gewenst maken wij ook kaas- en broodplanken met door u zelf uitgezochte houtsoorten, een kaas- of broodplank van eigen ontwerp!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen