Onze kwaliteit
Kitchen Artwoods produceert met de grootst mogelijke zorgvuldigheid haar producten. Hout is een prachtig bouwmateriaal, heeft een mooie uitstraling en veelzijdig in de bewerking. Het is een van de weinge bouwmaterialen die 100% natuurlijk is.

Hout is echter een 'levend' materiaal. Heeft in zekere zin een eigen wil. Wij hebben daarom veel aandacht voor de juiste productietechnieken. De vochtigheidsgraad van het hout, de mate waarin oliën door het hout afgescheiden worden en daarme het hechtingsproces bij het verlijmen beïnvloeden, hoe lopen de nerven en kruisdraden, wat zijn de uitzettingcoëfficiënten van het hout, allemaal zaken waarmee bij het zagen, schuren, verlijmen rekening gehouden dient te worden. Hoogwaardige kwaliteit van het product is ons uitgangspunt. Op het gebied van voedselveiligheid doen wij geen enkele concessie. Wij werken uitsluitend met lijmen die zowel door de Amerikaanse Voedsel Autoriteit als de Europese Voedsel Autoriteit zijn toegelaten voor direct voedselcontact. ook de door ons gebruikte oliën, nodig om het hout in goede conditie te houden voldoen aan de strengste eisen en zijn volledig veilig bij direct voedsel contact. Ten behoeve van de versterking van de voedselveiligheid hebben wij in eigen beheer een toplaag olie ontwikkeld die zorgt voor een goede voeding van het hout en een goede afdichting van de poriën om te voorkomen dat daar vocht achterblijft. Tenslotte zijn aan deze olie additieven toegevoegd op basis van 100% natuurlijke kruidenextracten die schimmelwerende en anti-bacteriële eigenschappen hebben. Binnenkort is deze toplaag olie ook los in de webshop verkrijgbaar.

Naast kwaliteit hechten wij veel waarde aan duurzaamheid. Veel hout dat in Nederland in keukens en keuken accessoires wordt verwerkt is afkomstig uit de Amerika's en Afrika. Dit terwijl Nederland zelf ook veel mooi hout te bieden heeft. Wij hebben een snijplanken- en hakblokkenlijn ontwikkeld van 100% duurzaam gewonnen Nederlands hout. Wij hopen daarmee een bijdrage te leveren aan het verminderen van de milieubelasting, met name veroorzaakt door het transport van de uitheemse houtsoorten.

Voor alle vragen over onze producten of over uw aanschaf, kunt u ons bereiken op 06-37323168. Het kan zijn dat wij achter de houtbewerkingsmachines aan het werk zijn en uw oproep niet direct kunnen beantwoorden. Spreek dan een boodschap in of stuur een sms naar bovenstaand nummer. U kunt ook per mail uw vraag of opmerking sturen, vult u daarvoor uw gegevens en uw vraag in, in het contactformulier aan de rechterzijde van deze pagina. 

Mocht u problemen hebben met een snijplank van een ander merk, neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag deze problemen op te lossen.