Kopshouten snijplank van eik, christusdoorn, kers, robinia en moeraseik

€145,00 Incl. btw

Kopshouten snijplank van Nederlands hout: mooi en duurzaam

Kitchens Artwoods heeft oog voor het milieu. Het gebruik van hout is op zich al milieuvriendelijk, als men de juiste houtsoorten selecteert. Wij hebben een bijzondere plaats ingeruimd voor hout van Nederlandse bodem. Nederlands hout is kwalitatief goed hout. Ook kennen wij een aantal houtsoorten die door hun hardheid zeer geschikt zijn voor de vervaardiging van kopshouten snijplanken. Esdoorn, eiken, beuken, haagbeuk, robinia, kers, stuk voor stuk houtsoorten die in Nederland ruim beschikbaar zijn en voldoende hard. Het gebruik van Nederlands hout heeft een aantal voordelen voor het milieu. Veel hout dat niet hergebruikt wordt, eindigt in de schoorstenen als brandhout. Dit zorgt voor extra uitstoot van koostof dioxide. Het gebruik van uitheemse soorten brengt veel milieudruk mee, door het vervoer van het hout vanuit verre landen. De scheepvaart is, wereldwijd gezien, de belangrijkste zwavel vervuiler. De grote houtleverende regio's (de Amerika's, Oost Azië, Afrika) zijn aangewezen op de scheepvaart voor het vervoer van hout. Het hout dat van eigen bodem gebruikt wordt, zorgt bovendien voor een vermindering van de kap in het Amazone gebied en andere kwetsbare oerbossen.

 

Eiken, een blijvend populaire houtsoort

De basis van deze kopshouten snijplank is eiken. Eiken is al eeuwenlang een zeer veel gebruikte houtsoort. In meubels, schepen, ter decoratie, op velerlei terreinen is eik een belangrijk bouwmateriaal. Onze eiken kopshouten snijplanken zijn ook zeer gewild en behoren tot de meest afgenomen producten. Wij gebruiken bij de verwerking alleen eerste keus eiken. Knoesten in eiken zorgen voor een kwetsbaarder oppervlakte, met name door de krimp van het uitlopende hout en daardoor onstane ruimte. De bies die wij in deze snijplank hebben gebruikt is opgebouwd uit twee stroken kleurrijk christusdoorn met daartussen blokjes moeraseik, kers en robinia.

 

In verschillende afmetingen leverbaar, maar ook op maat gemaakt

Wij hebben standaard een aantal kopshouten snijplanken van eik op voorraad. Deze snijplank heeft een afmeting van 28,5 x 32 x 4,3 cm. Elke keuken is echter anders ingericht en wellicht bent u op zoek naar een specifieke maat. Zonder meerkosten maken wij uw kopshouten snijplank op de door uw gewenste maat! Of het nu gaat om de dikte, breedte of diepte, in principe kan elk formaat kopshouten snijplank worden geleverd, met uw keuze van houtsoorten.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen