Kopshouten snijplank van haagbeuk met stroken kers

€160,00 Incl. btw

Ruime kopshouten snijplank van Nederlandse bodem

Deze ruime kopshouten snijplank is gemaakt van Nederlands hout. Haagbeuk en kersen zijn harde houtsoorten. Haagbeuk wordt al sinds jaar en dag gebruikt om slagers hakblokken van te maken. Kers is een harde rode rode houtsoort. Een houtsoort die door ons veelvuldig gebruikt wordt. Met zijn afmetingen van 36 x 32 x 4,8 cm heeft deze kosphouten snijplank voldoende ruimte om meerdere ingrediënten op klaar te maken.  Wij hebben een lijn ontwikkeld van 100% duurzaam Nederlands hout. Dit hout is veelal afkomstig van bomen die in het kader van herontwikkeling gekapt moesten worden. Met het gebruik van duurzaam Nederlands hout wordt het milieu gespaard. Enerzijds omdat er geen sprake meer is van verre transporten, de scheepvaart is verantwoordelijk voor een groot deel van de zwavel uitstoot, anderzijds omdat elke snijplank van Nederlands hout betekent dat er in kwetsbare gebieden, zoals de tropische regenwouden, minder hout gewonnen hoeft te worden.

 

Nederland kent vele mooie houtsoorten

Alhoewel het Nederlandse hout niet de felle kleuren kent van Afrikaans padoek of de prachtige vlamtekeningen van tijgerhout, er zijn toch veel mooie houtsoorten geschikt voor de productie van kopshouten snijplanken. Met robinia hout zijn mooie, speelse tekeningen te maken, kersenhout heeft prachtig donkerrode kleur, haagbeuk en gestoomde beuk zijn al sinds eeuwen bekend als prima hout voor snijplanken. Maar ook onze eiken kopshouten snijplanken zijn zeer gewild en behoren tot de best verkochte snijplanken. Plataan, christusdoorn en esdoorn worden veel gebruikt in kaas- en broodplanken vanwege hun mooie langshouten tekening.

 

Op maat gemaakte snijplanken, voor de maatwerk keuken of als geschenk bij een bijzondere gebeurtenis


Kitchen Artwoods maakt veel snijplanken op maat. Kopshouten snijplanken met een afwijkend formaat ten opzichte van hetgeen in onze webshop wordt aangeboden of snijplanken die voor een bijzondere gebeurtenis gepersonaliseerd worden. Vooral als huwelijks geschenk, met de namen van bruid en bruidegom, verenigd door de trouwdatum blijken populair. De kosten van het personaliseren zijn zeer beperkt. De kosten van een op maat gemaakte snijplank zijn gelijk aan de prijs van een vergelijkbare kopshouten snijplank in onze webshop.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen