Kopshouten snijplank van beuken en zebrano met kader van christusdoorn

€140,00 Incl. btw

Een kopshouten snijplank met de savannah in huis!


Zebrano is een prachtige harde houtsoort afkomstig uit West-Afrika. Ook wel zebra-hout genoemd, omdat de bijna zwarte strepen in het lichte hout zeker iets weg hebben van ter plaatse aanwezige zebra's. Zebrano is door zijn stijfheid en hardheid (vergelijkbaar met haagbeuk) uitstekend geschikt voor de vervaardiging van kopshouten snijplanken. Beukenhout wordt in veel keukenaccessoiores gebruikt. Het is een harde houtsoort zonder kleur of geurstoffen. Door het stomen van beuken wordt het hout minder gevoelig voor vocht en temepratuur wisselingen en krijgt het een mooie zachtroze kleur. Wij hebben drie types van deze plank. Degene die u nu bekijkt, met als kenmerk dat de hoekblokjes van gestoomd beuken zijn. Een gespiegelde met hoekblokjes van zebrano en een snijplank met een kader van christusdoorn in plaats van haagbeuk zijn ook in onze webwinkel beschikbaar.

 

Een christusdoorn omlijsting ter bescherming


Zebrahout en beuken zijn harde houtsoorten uitstekend geschikt om op te snijden. Beide houtsoorten splijten echter gemakkelijker dan haagbeuk. Op zich geen enkel probleem bij een kopshouten snijplank, tenzij u de plank per ongeluk laat vallen. Om te voorkomen dat er dan splinters of zelfs een stukje van de hoek afbreekt, hebben al onze kopshouten snijplanken die hiervoor gevoelig zijn een kader van haagbeuk, hard maple of christusdoorn. De taaiheid van deze houtsoorten voorkomt het afbreken van stukjes hout bij een ongewilde val. Christusdoorn heeft een zeer duidelijke en karakteriestieke tekening, roodoranje van kleur.

 

Handzaam formaat - 34.5 x 24 x 4,4 cm


Onze zebrano-haagbeuk kopshouten snijplanken hebben een handzaam formaat. Wilt u liever een iets grotere snijplank of eentje met meer zebrano? Wij maken graag een plank op maat voor u. Voor het produceren van afwijkende maten en samenstelling van houtsoorten brengen wij geen meerkosten in rekening. U kunt dus een gepersonaliseerde kopshouten snijplank op elk gewenst formaat en houtsamenstelling bestellen tegen de prijs van een reguliere kopshouten snijplank!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen