Kopshouten snijplanken van 100% Nederlands hout, mooi met oog voor duurzaamheid!

Kopshouten snijplanken die bijdragen aan een duurzame samenleving.

Kitchen Artwoods streeft ernaar een bijdrage te leveren aan verduurzaming van onze samenleving. Nederland kent prachtige hardhoutsoorten kent als haagbeuk, esdoorn, robinia, beuken en nog vele anderen. Wij hebben daarom een lijn ontwikkeld van 100% duurzaam Nederlands hout. Dit hout is veelal afkomstig van bomen die in het kader van herontwikkeling gekapt moesten worden. Met het gebruik van duurzaam Nederlands hout wordt het milieu gespaard. Enerzijds omdat er geen sprake meer is van verre transporten, de scheepvaart is verantwoordelijk voor een groot deel van de zwavel uitstoot, anderzijds omdat elke snijplank van Nederlands hout betekent dat er in kwetsbare gebieden, zoals de tropische regenwouden, minder hout gewonnen hoeft te worden.

 

Nederland kent vele mooie houtsoorten

Alhoewel het Nederlandse hout niet de felle kleuren kent van Afrikaans padoek of de prachtige vlamtekeningen van tijgerhout, zijn er toch veel mooie houtsoorten geschikt voor de productie van kopshouten snijplanken. Met robinia hout zijn mooie, speelse tekeningen te maken, kersenhout heeft prachtig donkerrode kleur, haagbeuk en gestoomde beuk zijn al sinds eeuwen bekend als prima hout voor snijplanken. Maar ook onze eiken kopshouten snijplanken zijn zeer gewild en behoren tot de best verkochte snijplanken. Plataan, christusdoorn en esdoorn worden veel gebruikt in kaas- en broodplanken vanwege hun mooie langshouten tekening.

 

Op maat gemaakte snijplanken, voor de maatwerk keuken of als geschenk bij een bijzondere gebeurtenis

Kitchen Artwoods maakt veel snijplanken op maat. Kopshouten snijplanken met een afwijkend formaat ten opzichte van hetgeen in onze webshop wordt aangeboden of snijplanken die voor een bijzondere gebeurtenis gepersonaliseerd worden. Vooral als huwelijks geschenk, met de namen van bruid en bruidegom, verenigd door de trouwdatum blijken populair. De kosten van het personaliseren zijn zeer beperkt. De kosten van een op maat gemaakte snijplank zijn gelijk aan de prijs van een vergelijkbare kopshouten snijplank in onze webshop.